KATA változásokról szeretnél többet tudni? Link

Adja meg telefonszámát, és visszahívjuk Önt!

Ha több információt szeretne, kérdése vagy speciális igénye lenne könyvelő irodánk szolgáltatásaival kapcsolatban.

Mi az a KATA, és kiknek szól?

A kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) igazán kényelmes módot kínál az adózásra, mivel kiváltja az adózó kötelező járulékait is.

Azonban nem választhatja bárki ezt az adózási formát. KATA választására csak egyéni vállalkozók, egyéni cégek, magánszemélyekből álló betéti és közkereseti társaságok jogosultak.

Hozzá kell tenni, hogy nem választhatják az ingatlanok bérbeadásával és üzemeltetésével foglalkozók, valamint azok, akiknek az elmúlt 2 évben törölték vagy felfüggesztették adószámát.

KATA könyvelése

Milyen mértékű a KATA?

Havonta fix összeget kell megfizetni, ez főállású és másodállású kisadózók esetében 50, illetve 25 ezer forint. Amennyiben valaki magasabb ellátási alapba szeretne tartozni, dönthet úgy, hogy havi 75 ezer forintban állapítja meg a KATA összegét. Ezen felül csak akkor kell fizetni, ha a vállalkozás éves árbevétele meghaladja a nettó 12 millió forintot. Ilyen esetben a határ feletti összeg 40%-át még be kell fizetni.

A 12 millió forintos határ sokakat összezavar, ezért fontosnak tartjuk megjegyezni: a KATÁ-t választhatják az ÁFA körbe tartozók és az alanyi mentességet élvezők is.


Kérje most ingyenes visszahívásunkat, ne habozzon!


A KATA könyvelése

Az új adózási móddal csökkenthető a tevékenysége után kifizetett összeg és az adminisztráció, de a precizitás különösen fontos. Könyvelő irodánkban kialakítunk Önnek egy megbízható nyilvántartási rendszert, ellenőrizzük számláit és adófolyószámláját. Mivel egy alig néhány éves adóformáról van szó, várhatóak jogszabályi változások, ezekről természetesen idejében értesítjük Önt. A kevesebb adminisztráció alacsonyabb könyvelési díjat is jelent.

Laki Stúdió Kft.

Telefon: +36 30 435 8393
E-mail: info@konyvelescenter.hu

Budapesti irodáink

1051 Budapest, Fehér Hajó u. 8-10.
1024 Budapest, Margit körút 95.
1114 Budapest, Bartók Béla út 64.
1039 Budapest, Hímző u. 4.
1098 Budapest, Toronyház u. 15.
1162 Budapest, Piski u. 8.

Csepelt és Dél-Budát kiszolgáló irodánk

2315 Szigethalom, Dunasor u.