KATA változásokról szeretnél többet tudni? Link

Adja meg telefonszámát, és visszahívjuk Önt!

Ha több információt szeretne, kérdése vagy speciális igénye lenne könyvelő irodánk szolgáltatásaival kapcsolatban.

A cégautóadó változásai a 2017-es adóévben; a tartós bérlet megszűnése

2017. január 1-jén lépett hatályba az új rendelkezés, mely megszünteti a tartós bérlet fogalmát - és a hozzá tartozó speciális rendelkezéseket -, és a cégautóadó alanyának a személygépkocsi (járműnyilvántartás szerinti) tulajdonosát nevezi meg.
A módosítás azért került bevezetésre, hogy gátat szabjon a tartós bérlet nyújtotta visszaélési lehetőségeknek. Az új intézkedés elválasztja egymástól a cégautó- és a gépjárműadó alanyait. A cégautóadó minden olyan multinacionális és kisvállatatot érint, mely tevékenysége során céges gépjárművet tart fenn.

Mely esetekben mentesül a cégautóadó terhe alól a gépkocsi?

Amennyiben védőnői, fogorvosi, iskola-egészségügyi alapellátás, ill. ezen ellátásokhoz tartozó otthoni szakápolás elvégzéséhez üzemeltetik a gépjárművet, az mentesül az adózás alól. Az új adószabály bevezetése előtt ez a felmentés kizárólag az egészségügyi alapellátásról szóló törvény alapján a területi ellátási kötelezettség körébe tartozó alapellátásra volt érvényes. A kivetett adó mértéke a gépkocsi teljesítménye és környezetvédelmi besorolása alapján kerül megállapításra, negyedévente kell befizetni, az aktuális negyedévet követő hónap 20. napjáig.

Laki Stúdió Kft.

Telefon: +36 30 435 8393
E-mail: info@konyvelescenter.hu

Budapesti irodáink

1051 Budapest, Fehér Hajó u. 8-10.
1024 Budapest, Margit körút 95.
1114 Budapest, Bartók Béla út 64.
1039 Budapest, Hímző u. 4.
1098 Budapest, Toronyház u. 15.
1162 Budapest, Piski u. 8.

Csepelt és Dél-Budát kiszolgáló irodánk

2315 Szigethalom, Dunasor u.